Blog

Ik kan nu eindelijk mijn liefde voor bouwkunde kwijt

Ik kan nu eindelijk mijn liefde voor bouwkunde kwijt

Romy Singh heeft een voorliefde voor  bouwkunde en is sinds oktober 2022 opzichter planmatig onderhoud bij  Intermaris. Nog niet zo heel lang dus, ondanks haar interesse in het vak. “Ik  ben blij dat ik deze kans heb gekregen en daarom ben ik er ook verder in  gedoken met de cursus Planmatig onderhoud.”

Romy zat voor ze bij Intermaris kwam in de makelaardij en daarna werkte ze bij Intermaris op het klantencontactcenter. “Echt heel leuk werk. Toen ben ik er ook achter gekomen dat ik wel affiniteit had met bouwkunde en ben ik de verkorte opleiding MBO Bouwkunde gaan doen. In mijn nieuwe functie kan ik zo prima mijn ei kwijt.”


Want wat doet een opzichter planmatig onderhoud dan?

“Je bent de tussenpersoon tussen de aannemer en de corporatie, een soort toezichthouder. Mijn dagen zijn dan ook heel verschillend. Het gaat van orders uitzetten naar opnames van badkamer, keuken en toiletten tot controles van schilderwerk. Dat koppel ik allemaal terug naar de aannemer, corporatie en huurder. Ik ben dus een soort spin in het web.”


Dat klinkt niet alsof je echt met bouwkunde in aanraking komt?

 “Nou toch wel. Je moet zeker inhoudelijke kennis hebben, anders kun je niet met mensen in discussie gaan. Ik moet wel kunnen zien als er iets niet goed gaat. Maar veel van dat soort zaken kan ik al voorkomen door me goed in te lezen in de stukken: Wat is men aan het doen? Welke producten gebruiken ze? Zo kan ik eventuele fouten voor zijn. Maar aan de andere kant ben ik inhoudelijk natuurlijk niet zo geschoold als mijn uitvoerende collega’s. Als er een project is met elektra dan is de elektricien natuurlijk leidend. Ze leggen mij dan uiteraard wel uit wat ze aan het doen zijn en waarom ze het op een bepaalde manier uitvoeren.”


Wat maakt je vak zo leuk?

“Het moet je liggen denk ik. Ik ben blij dat ik erachter ben gekomen dat ik bouwkunde leuk vind. En ik functioneer prima in een mannenwereld, wat de bouw toch een beetje is. Je moet daar wel tegen kunnen, maar ik krijg er juist energie van.”


Wat was voor jou nieuw in de training?

“Iedere module had wel iets nieuws. Maar als ik er dan toch iets moet uitkiezen is het vooral het stukje over huurrecht. Daar wist ik echt nog te weinig van. Ik heb nu beter in het vizier wat onze rechten als corporatie zijn ten opzichte van de huurder, maar ook waar de huurder recht op heeft. Zo kan ik beter een gesprek voeren. En het hielp ook dat er meerdere cursisten van andere corporaties waren die allemaal voorbeelden inbrachten uit hun praktijk. Zo kreeg ik een breder beeld van hoe men hetzelfde probleem op verschillende plekken aanpakt. Dat is altijd goed om te zien.”


Veel nieuwe dingen geleerd dus, pas je die al toe in je werk?

“Nog niet echt, maar dat gaat zeker komen. Ik heb de cursus pas net afgerond en het werk doe ik ook nog niet zo lang. Maar ik weet zeker dat ik er nog de vruchten van ga plukken!”

Datum: 14-08-2023

Delen: