Blog

“We leven in een tijd van netwerken”

Platform Portefeuille- en Vastgoedmanagement: “We leven in een tijd van netwerken”

Niek Habraken, programmamanager Verduurzaming bij KleurrijkWonen, is al een aantal jaren lid van het platform Portefeuille- en Vastgoedmanagement. Een van zijn motto’s is: “Kennis hebben is macht, kennis delen is kracht. En dat is wat de leden van dit platform doen.”

Wat doet een programmamanager Verduurzaming?

“In mijn geval betekent dat eraan bijdragen dat de 15.000 woningen van KleurrijkWonen in 2050 CO2-neutraal zijn. Een pittige, uitdagende klus. In het verleden voelde ik me weleens een roepende in de woestijn als ik over dit onderwerp begon. Maar inmiddels heeft KleurrijkWonen Co2 neutraliteit hoog op de agenda staan. Het duurzaamheidsbeleid is opnieuw geformuleerd, en er is een kernteam in het leven geroepen die zich hier op focust. We zijn nu bezig met het implementeren van dit beleid. Kortom, verduurzaming is inmiddels goed ingebed in de organisatie. En dat is heel mooi.”

Blijft er nog wel tijd over om lid te zijn van dit platform?

“Jazeker. We leven in een tijd van netwerken. Dit platform is voor mij een aanvullend netwerk. Op deze manier heb ik contact met collega’s van andere corporaties. En met die collega’s kan ik informatie en kennis delen.”

Wat deelt u dan aan kennis?

“Dan spreken we bijvoorbeeld over verduurzaming. Over het feit dat verduurzaming geen doel op zich is maar een middel om te komen tot een betaalbare woning. Immers het bieden van een prettige betaalbare woning is het maatschappelijke bestaansrecht van een corporatie! 

Ik zeg altijd dat ons ondernemingsplan uit drie doelstellingen bestaat namelijk: betaalbaarheid, betaalbaarheid, betaalbaarheid. En het verduurzamen van woningen is een middel om de energierekening te verlagen. Je deelt tijdens bijeenkomsten overigens niet alleen ‘harde’ kennis, maar ook hoe je als corporatie naar zaken kijkt, waar je mee bezig bent, waar je tegenaan loopt en hoe je dat oplost. Daar discussieer je over. Omdat een bijeenkomst anderhalve dag duurt en we dus overnachten, is ’s avonds ook ruimte voor de informele kant. De ‘softe’ kant van je vak delen is minstens even waardevol en belangrijk.”

En de ‘harde’ kennis?

“Daar is ook genoeg ruimte voor. Iedere bijeenkomst behandelen we een ander onderwerp, waar ook een spreker over komt vertellen. Dat zijn onderwerpen als vastgoedsturing, complexbeheerplannen, organisatieontwikkeling, et cetera. De afgelopen keer sprak iemand over businessmodellen bij verduurzaming. Dat was interessant, echt een goed verhaal. Deze spreker heb ik daarna gevraagd om bij KleurrijkWonen zijn verhaal te houden. Intern sloeg dat ook aan.”

Oh, das handig

“Ja, klopt. Het platform heeft echt toegevoegde waarde. Niet alleen voor mij, maar in het verlengde daarvan ook voor KleurrijkWonen. Er zit een goed evenwicht in het brengen en halen van kennis. En zo hoort het ook.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platformsInspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 05-03-2020

Delen: